Objavljeno: 22.3.2011

AT&T kupuje T-Mobile USA

V ZDA odmeva novi veliki posel na področju telekomunikacijske industrije. Družba AT&T namerava za 39 milijard dolarjev kupiti ameriški del nemške družbe T-Mobile. Drugače povedano, drugi ponudnik v državi namerava kupiti četrtega, skupno podjetje pa naj bi z združeno skoraj 130 milijoni uporabnikov zlahka prehitelo doslej največjega ponudnika, družbo Verizon.

Če bo namerava o prevzemu dobila ameriške agencije FCC, AT&T ne bo postal le največji ponudnik storitev v ZDA, temveč tudi tisti z najhitrejšim omrežjem. Za družbo je to priložnost, da svojo tehnologijo LTE nameni uporabnikom dosedanjega T-Mobila, tehnično pa bodo tudi pridobili bistveno boljšo pokritost s storitvami, zlasti v nekaterih večjih zveznih državah, kot je Texas.

Toda poznavalci razmer opozarjajo, da dobiti dovoljenje FCC ne bo lahko. Že doslej je veljalo, da sta Verizon in AT&T obvladovala čez 60% celotnega trga, zdaj pa bo ta odstotek še večji. Moti tudi dejstvo, da sta bila doslej AT&T in T-Mobile edina ponudnika omrežja GSM v državi in bo združitev uporabnikom nudila le eno možnost izbire. Po nekaterih vesteh je bil korak AT&T pravzaprav preventivna akcija pred podobno namero, ki jo je menda načrtoval Sprint Nextel. AT&T jih je preprosto prehitel.

Pokritost signala AT&T v Texasu pred in po nakupu družbe T-Mobile.

http://www.att.com

http://www.t-mobile.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji