Objavljeno: 25.7.2000

ATI Radeon že skoraj tu

ATI bo, kot kaže, izpolnil obljubo, da bodo grafične kartice z najnovejšim čipom Radeon na evropskih prodajnih policah že avgusta. Integrirano vezje Radeon je še posebej namenjeno učinkovitemu 3D-pospeševanju in uporabi v najzahtevnejših grafičnih okoljih.

Prvi primerki, ki so namenjeni preizkušanju v strokovnem tisku, so že na stari celini in kot prvi v Sloveniji smo Radeona dobili v roke v laboratoriju Monitorja (http://www.infomediji.si/_duri/monitor/html/laboratorij.htm).

Kot je bilo pričakovati že iz prej znanih neuradnih meritev hitrosti, bo Radeon tekmec doslej najhitrejšim grafičnim karticam s čipom NVidia Geforce 2. Pri 16-bitni barvni ločljivosti je Geforce 2 sicer nekoliko hitrejši, pri 32-bitnih barvah pa trenutno blesti Radeon. Seveda je razlike možno videti šele pri velikih ločljivostih (večjih od 1024 × 768 pik). Pri majhnih ločljivostih so dovolj hitre tudi cenejše kartice -- Radeon s 64 MB pomnilnika DDRAM stane v ZDA kar 400 USD -- in starejše grafične kartice.

Radeon smo primerjali s 3Dfx Voodoo 5500 in s Creativovo kartico s čipom nVidia Geforce 2, več o vseh treh karticah, ki so trenutno najboljša možna izbira za resne igralce 3D-iger, pa boste lahko prebrali v septembrski številki Monitorja.

http://www.infomediji.si/_duri/monitor/html/laboratorij.htm

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji