Objavljeno: 6.10.2007

Aurea - novi Philipsov televizor iz serije Ambilight

Philips Slovenija je pretekli četrtek na novinarski konferenci v Ljubljani na atraktiven način predstavil najnovejši televizor LCD z vgrajeno tehnologijo Ambilight. Gre za tehnologijo dodatnega osvetljevanja okolice televizorja glede na prikazano sliko. Tokratno, že tretjo generacijo tega sistema so poimenovali Aurea in je najbolj dovršena do sedaj.

Televizor LCD diagonale 107 cm oz. 42 palcev tako zaključuje ti. okvir Active Frame, ki je praktično v celoti prepreden z LED diodami. Te lahko prikažejo katerokoli barvno kombinacijo in to individualno, kjerkoli na okvirju in tako poleg okvirja televizorja osvetljujejo tudi njegovo okolico. Barva in intenziteta osvetljenosti se prilagaja glede na prikazano sliko in to v realnem času. Poleg tega je v ohišje televizorja vgrajenih kar 26 zvočnikov (od tega dva globokotonska), ki so gledalcu nevidni.

Na predstavitvi smo si tako v povsem zatemnjenem prostoru lahko ogledali kratek film, ki ga je ekskluzivno za Philips režiral filmski režiser Wong Kar Wai. Predstavitev je bila prava paša za oči, vseeno pa se poraja vprašanje, kako se sistem obnese v ne povsem temnih svetlobnih razmerah. Poleg tega tudi sama cena televizorja (4000 evrov) nakazuje, da gre za prej kot ne butični izdelek, ki se ne bo znašel v povprečni dnevni sobi.

http://www.aurea.philips.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji