Objavljeno: 22.7.2000

AutoCAD 2000i

Internet in globalna povezanost vplivajo na vse segmente programske opreme, tudi na področje izdelkov CAD. Autodesk je tako predstavil cel niz novih izdelkov, pri katerih je glavni poudarek ravno na internetnih zmožnostih in integraciji načrtovanja s skupinskim delom in internetno povezljivostjo.

Centralna novost je vsekakor novi paket AutoCAD 2000i, ki je izpeljan iz lani predstavljene različice AutoCAD 2000. Novi program ima niz zanimivih novosti, med katerimi so funkcija Publish to Web za hitro in preprosto objavo načrtov ali njihovih delov na spletnih strežnikih. Povsem so spremenili tudi sistem za vgradnjo spletnih povezav v same načrte, ki sedaj spominja na tistega iz paketa Microsoft Office 2000. AutoCAD 2000i pa ne prinaša le novosti za objavo načrtov na spletu, temveč tudi za uporabo spletnih informacij v načrtih. Z novo tehnologijo i-drop tako lahko uporabniki načrte s spletnih strani (ustrezno pripravljenih) preprosto odvlečejo v svoj načrt in uporabijo kot sestavne dele za načrt.

Tak način uporabe knjižnic in delov načrtov je tudi osnova za novi Autodeskov spletni servis AutoCAD Today, ki ga kot spletni servis v zapisu HTML pregledujemo kar prek bralnika znotraj samega AutoCADa ali pa prek spletnega brskalnika. Prek njega imamo dostop do obširnih knjižnic, drugih virov informacij, elektronskih predstavitev, spletne pomoči in drugih koristnih informacij. Na enak način je mogoče tudi dostopati do specializiranih portalov, kot so Autodesk Point A, Redspark.com in Buzzsaw.com. Novost je tudi funkcija MeetNow, zasnovana na Microsoftovem konferenčnem izdelku NetMeeting, s katerim lahko načrtovalci sklicujejo virtualne sestanke in prek interneta pregledujejo načrte, na katerih trenutno delajo.

Pomembna novost novega AutoCADa je tudi izpopolnjena združljivost z novim operacijskim sistemom Windows 2000, ki omogoča še hitrejše in zanesljivejše delovanje, zlasti pri večjih projektih. Autodesk je prenovil tudi druge programe, ki temeljijo na osnovi AutoCADa 2000i. Prvič so tako sočasno z osrednjim izdelkom predstavili tudi "lahko" različico AutoCAD LT 2000i, ki je namenjena predvsem 2D projektiranju. Novi program ima vse novosti AutoCADa 2000i, vključno s podporo za Windows 2000 in spletnimi novostmi, poleg tega pa so specifično v tej različici izboljšali delo s krivuljami, modul za hitro izbiranje elementov, delo s plastmi in modul za tiskanje na risalnike. AutoCAD LT 2000i je tako povsem združljiv z večjim bratom, kar pride prav zlasti v okoljih z mešanimi različicami orodij.

Novosti iz programa AutoCAD 2000i so pridobile tudi različice za strojništvo AutoCAD Mechanical 2000i in Mechanical Desktop 5. Prvi ima poleg tega še čez 100 dodatnih izboljšav, knjižnico 100.000 novih standardnih ANSI delov ter nova orodja za izdelavo dokumentacije in risanja podrobnosti. Mechanical Desktop 5 ima izboljšana orodja za modeliranje površin, popravljanje in analizo predmetov, nove funkcije za sestavljanje delov in tako kot prejšnji program izboljšano knjižnico s podporo za standarde ANSI. Novosti so pri AutoCADu vgradili tudi v pakete za arhitekturo in sicer AutoCAD Architectural Desktop 2i, Autodesk CAD Overlay 2000i in 3D Studio Viz Release 3i. Vsi paketi na osnovi AutoCAD 2000i so že v prodaji.

http://www.autodesk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji