Objavljeno: 4.3.2003

AutoCAD 2004

Podjetje Autodesk želi z novo različico svojega glavnega izdelka AutoCAD iz inženirskih delovnih mest odstraniti vso dokumentacijo v papirni obliki. Večina novosti v novi različici AutoCAD 2004 je zato povezana z elektronsko izmenjavo dokumentov, orodji za skupinsko sodelovanje in vodenje pretoka podatkov.

Ohranitev načrtov v elektronski obliki lahko znatno zniža stroške in pohitri procese, zato so pri Autodesku temu področju dali večjo prednost pred ostalimi novostmi. Dokumenti so tako shranjeni v novi različici zapisa DWF, ki lahko vsebuje več posamičnih dokumentov, med drugim pa podpira elektronski podpis. Za pregledovanje teh datotek Autodesk zdaj nudi brezplačni pregledovalnik Autodesk Express Viewer.

Izboljšav je bil deležen tudi osnovni zapis DWG, ki zaseda skoraj polovico manj prostora kot v dosedanjih različicah, kar je dobra novost za učinkovitejšo elektronsko izmenjavo dokumentov. Poleg tega je novi AutoCAD precej hitrejši pri številnih operacijah, zlasti pri branju in pisanju datotek.

Novost je tudi novo orodje za urejanje besedil v načrtih. Skupina orodij Express Tools vodi uporabnika skozi najbolj pogosta opravila, pri čemer zmanjšuje doslej potrebno število krakov. Prenovili so orodja za upravljanje sistema in licenc, AutoCAD pa bo odslej podpiral tudi tablične računalnike TabletPC.

Sočasno so pri Autodesku predstavili tudi novo različico paketa AutoCAD LT 2004, ki tako kot doslej pokriva zgolj področje dvodimenzionalnega načrtovanja. V tej različici se odražajo skoraj vse novosti, ki jih je deležen polni paket. Tema različicama bodo sledile druge, kot so Autodesk Architectural Desktop 2004, AutoCAD Mechanical 2004 in Autodesk Map 2004.

http://www.autodesk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji