Objavljeno: 16.3.2005

AutoCAD 2006

Podjetje Autodesk je objavilo nove različice skoraj 25 različnih izdelkov, med katerimi je tudi novi AutoCAD 2006. Nova različica je jubilejna, že dvajseta po vrsti, prinaša pa predvsem izboljšave za povečanje produktivnosti inženirjev. Nov je tako dinamičen način vnosa podatkov, ki omogoča prikaz in vnos dimenzij že med samo izdelavo geometrije, kar daje grafičnemu orodju podobno prilagodljivost, kot ukazna vrstica.

AutoCAD 2006

Dinamični bloki pa omogočajo dostop do različnih variacij posameznega bloka, kar lahko pohitri dostop do podatkov v načrtih in knjižnicah. Novost je čarovnik Data Extraction Wizard za izvoz podatkov v tabele, s čim naj bi bilo precej lažje izdelati sezname, kot je popis materiala in druge ključne podatke. Izboljšali so tudi orodja za komentarje in zapiske ter orodja za šrafiranje predmetov. Prehod iz prejšnjih različic je mogoče zdaj opraviti s pritiskom na samo eno tipko.

AutoDesk Inventor 10

Autodesk je obenem predstavil novo različico dvodimenzionalnega načrtovalskega orodja AutoCAD LT 2006, nove različice orodij DWF Composer in DWF Viewer ter prenovljene različice izdelkov, ki sicer temeljijo na osnovnem inženirskem paketu (Autodesk Civil 3D 2006, Autodesk Map 3D 2006, Autodesk Revit Building 8 in drugi). Novo objavo je doživelo tudi orodje za modeliranje v strojništvu Autodesk Inventor 10, ki je tako kot AutoCAD usmerjeno k večji produktivnosti v fazi načrtovanja. Nova orodja bodo večinoma na voljo že od konca meseca marca.

http://www.autodesk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji