Objavljeno: 28.3.2006

AutoCAD 2007

Podjetje Autodesk je predstavilo novo generacijo svojega znamenitega inženirskega orodja AutoCAD 2007. Avtorji so se v novi generaciji orodij osredotočili na orodja za učinkovitejše pokrivanje procesa načrtovanja od same zamisli do končnega načrta. AutoCAD ima tako nova orodja za učinkovito hitro skiciranje idej, ki pa jih lahko kasneje s pridom uporabimo v dejanskih načrtih. S tem so odpravili potrebo po uporabi zunanjih dodatnih orodij, načrtovalcem pa prihranili nekaj časa.

Poudarek je tudi na orodjih za skupinsko delo, še nadalje pa so poenostavili uporabniški vmesnik in vodiče po programu, tako da je AutoCAD 2007 lažji za začetnike. Za naprednejšim oblikovalcem bodo prav prišla orodja za napredno modeliranje v treh dimenzijah, kjer lahko enostavno prehajamo in združujemo modeliranje predmetov (solid) in površin (surface).

Boljšo predstavo videza 3D modelov ponujajo nova orodja za navigacijo po načrtu, vključno z novim načinom za "sprehod" po določeni poti v načrtu, kar je bilo doslej predvsem v domeni specializiranih 3D modelirnih programov. Iz programa 3ds Max so sposojeni tudi kvalitetnejši senčilniki ter nove napredne funkcij za fotorealizem, kot so učinki, sence, novi materiali in pogledi.

AutoCAD 2007 omogoča tudi boljšo izmenjavo podatkov z drugimi namenskimi inženirskimi programi Autodeska. Hkrati predstavlja tudi temelj za druge različice programov, kot so AutoCAD LT2007, AutoCAD Inventor 2007 ter drugi. Za lažjo izmenjavo dokumentacije AutoCAD zdaj podpira tudi neposredni izvoz načrtov v datoteke Adobe PDF.

http://www.autodesk.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji