Objavljeno: 7.4.2008

Autodesk se predstavi

Ameriško podjetje Autodesk, ki je najbolj znano po programu AutoCAD (in ki je bilo "spočeto" v Švici), je konec marca organiziralo dvodnevno novinarsko srečanje za področje jugovzhodne Evrope. Potekalo je v madžarskem mestecu Visegrad, namen pa je bil predvsem predstaviti izdelke in njihov pomen za arhitekte, oblikovalce in inženirje. Podjetje ima na svojem področju skorajšnji monopol, saj je njihova zastopanost med podjetji na seznamu Fortune 500 kar 98 odstotna, pri prvih sto podjetjih (torej Fortune 100) pa naj sploh ne bi našli programske rešitve konkurentov.

Med predstavitvijo so poudarili tudi skrb za okolje, kjer naj bi njihovi programi pomagali inženirjem in arhitektom pri načrtovanju nove svetovne infrastrukture. Pri predstavitvah je sodelovalo tudi nekaj arhitekturnih birojev, kjer so vsi omenili predvsem lažje in hitrejše delo z novo generacijo programov, kakršen je AutoCAD.

Slednjega so predstavili v novi različici, imenovano AutoCAD 2009. Glavne izboljšave so pri uporabniškem vmesniku, ki naj bi izboljšal produktivnost uporabnikov. Nova različica ima na voljo tudi nekaj novih orodji za avtomatizacijo postopkov, ti pa ne zahtevajo programerskega znanja. Nova pa so tudi nekatera orodja za 3D navigacijo po prostoru.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji