Oglasno sporočilo
Objavljeno: 19.7.2024

Avtomatizacija zajema podatkov z industrijskimi fiksnimi čitalci

Tehnološka (r)evolucija avtomatizaci­je zajema podatkov 1D in 2D kod na eni strani in pomanjkanje kadra na drugi sta pospešila razvoj rešitev, ki v skladišč­ni intralogistiki in proizvodnji omogočajo za­jem podatkov brez posredovanja uporabni­kov. Govorimo o avtomatizaciji zajema podat­kov s fiksnimi čitalniki Datalogic Matrix, ki smo jih implementirali v lastno informacijsko reši­tev ETIKlogOS.

Način implementacije

Pri omenjenih projektih skupaj s timom naročnika analiziramo potrebe in izzive v procesih sledljivosti, v naslednji fazi pa na osnovi naših izkušenj predlagamo zasno­vo rešitev. Ker vsak projekt v logistiki in pro­izvodnji predstavlja poglavje zase, v fazi im­plementacije ponujamo izvedbo pilotne ozi­roma testne postavitve, v katero vključimo vse deležnike. Tak projektni pristop omogo­ča varno in zanesljivo investicijo, saj so vsa tveganja in nejasnosti identificirani ter naslo­vljeni že v začetni fazi. S tem zagotavljamo, da je končna rešitev optimalno prilagojena specifičnim potrebam naročnika, kar vodi do izboljšane učinkovitosti, sledljivosti in zado­voljstva vseh vključenih v proces.

Brez ustrezne in zanesljive strojne opreme ne gre

Matrix 320 5MP je zmogljiv fiksni industrij­ski čitalnik 1D in 2D kod, ki odlično obvladu­je aplikacije sledljivosti v intralogistiki, dis­tribuciji, 3PL, maloprodajni logistiki, na proi­zvodnem področju ter razširja vodilno mesto družine Matrix 320. Zasnovan je na večjedr­ni platformi s pospeševanjem strojne opreme in z zmožnostjo HDR. Matrix 320 5MP zagota­vlja impresivno vidno polje (FOV), ki omogoča branje več nalepk ali kod z enim skeniranjem in enim čitalcem. Z implementacijo povečate svojo operativno zmogljivost in dosegate ve­čjo produktivnost, pri čemer se investicija hi­tro povrne.

Partnerstvo z nami

Podjetje Etiko int, d. o. o., je specializirano za prenovo, optimizacijo in informatizacijo proce­sov na področju proizvodnje in logistike. Števil­ne izkušnje naših strokovnjakov se kažejo v ino­vativnih projektih, kjer ob pomoči modernih tehnologij dvigujemo meje mogočega in stran­kam pomagamo pri rasti ter razvoju.

Obvladujemo vsa področja avtomatske identifikacije na področju črtne kode in RFID ter zajema podatkov v proizvodnih procesih skozi industrijsko avtomatiko. To potrjujejo naši projekti in dobre reference.

Zavedamo se, da danes zgolj ustrezna stroj­na oprema ne prinaša želenih učinkov in do­dane vrednosti naročnikom. Brez ustrezne po­slovne logike in zmožnosti integracije v zale­dne sisteme potenciala strojne opreme ni mo­goče izkoristiti. V Etiku smo zato razvili lasten nabor rešitev, ki posamezne segmente tehno­logij za avtomatsko identifikacijo in RFID zdru­žujejo v učinkovite celote. Poleg lastnih pro­gramskih rešitev implementiramo tudi rešitve naših partnerjev: Datalogic na področju opre­me za avtomatsko identifikacijo, SATO na po­dročju termičnega tiska ter druge – Getac, Ad­vantech, Loftware (NiceLabel), Ivanti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji