Objavljeno: 23.9.2003

Baan z novim lastnikom in novim zagonom

Podjetje Baan, ki ima od junija novega lastnika, družbo SSA Global Technologies, napoveduje ponovno dobičkonosnost že v začetku 2004. Novo vodstvo podjetja, na čelu z novim predsednikom Greamom Cooksleyem, namreč pripravlja velike spremembe, ki vključujejo konsolidacijo poslovanja, restrukturiranje družbe in predstavitev novih izdelkov.

Po besedah Cooksleya, je bil SSA Global Technologies nekoliko presenečen, kako slabe razmere so bile v zadnjem obdobju v družbi Baan. Podjetje je v letu 2002 ustvarilo okoli 150 milijonov izgube, v zadnjih treh ali štirih letih pa po besedah novega predsednika najbrž ni naredilo kakega občutnega dobička. Novi lastniki predvsem kritizirajo visoke stroške poslovanja, saj so ti podobni družbi z okoli pol milijarde dolarjev prometa, medtem ko ga Baan ima trenutno le za okoli polovico tega zneska.

Potrebnih je bilo nekaj odločnih korakov, med drugim odpustitev okoli 800 od skupno 2800 delavcev podjetja. Stroške skušajo zmanjšati predvsem v skupnih službah in režiji, medtem ko želijo okrepiti prodajno službo in oddelek za podporo uporabnikom.

Poleg tega se Baan pripravlja na predstavitev nove različice paketa ERP z delovnim imenom Gemini, ki je bil napovedan za to jesen, vendar bo zdaj zaradi zamenjave lastništva in konsolidacije predstavitev rahlo zakasnil. Z njim želijo pritegniti zlasti obstoječe uporabnike, od katerih še mnogi uporabljajo sistem Baan IV in ne novejši, manj uspešen Baan V. Poleg tega SSA Global Technologies pripravlja strategijo, kako prepričati za Baan svoje obstoječe uporabnike, zlasti v ZDA.

Novi lastnik namerava tudi pospešiti prodajo na področjih, kjer Baan doslej ni bil prav uspešen, zlasti pri sistemih CRM in podporo za logistiko, ki jih je pridobil z nakupi. Nekaj naj bi dosegli z novimi izdelki, kupci pa lahko pričakujejo poleg tega velike popuste, zlasti na področju rešitev CRM.

http://www.baan.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji