Objavljeno: 8.11.2004

BEA podpira arhitekturo SOA

Podjetje BEA je predstavilo novo programsko ogrodje, ki omogoča podjetjem izgradnjo storitveno usmerjenih programov (Service Orineted Architectire, SOA) za učinkovitejšo rabo v podjetjih ter povezovanje med podjetij. Novo ogrodje je del strategije Liquid Computing, ki ga je BEA predstavila že pomladi, za temelj pa bo uporabilo platformo WebLogic, ki bo dograjeno z moduli izbranih partnerjev, kot so SAP, Business Objects, Documentum in Siebel. Poslovne komponente bodo pokrivale pet ključnih področij, kot so storitve za kupce, storitve za zaposlene, izvedbene storitve (logistika), trgovanje in podpora radijski identifikaciji podatkov.

Ogrodje bo vsebovalo vse potrebno gradivo za izdelavo načrtov, primere poslovnega poteka in pretoka podatkov, nasvete z najboljšimi izkušnjami, pripravljajo pa tudi svetovalne storitve. Podjetje se bo s svojo strategijo SOA osredotočilo na začetku na štiri vertikalne trge in sicer telekomunikacije, finančni sektor, proizvodnjo in državne oziroma javne uprave.

S pomočjo nove strategije naj bi bilo podjetjem precej lažje izdelati kompleksne poslovne rešitve, kot zgolj z uporabo tehnologije J2EE, ki pa še vedno ostaja temelj in povezovalni element v okviru izdelkov WebLogic. Ogrodje je hkrati alternativa dosedanjim posredniškim strežnikom in drugim rešitvam s področja integracije poslovnih aplikacij (EAI), ki bolj kot dosedanji sistemi temelji na spletnih storitvah. BEA pa se ni ustavila zgolj na tehnološki povezavi, temveč uporabnik prikazuje konkretne načine poslovnega povezovanja.

http://www.bea.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji