Objavljeno: 30.10.2003

BEA ponuja rešitev za varnost

Podjetje BEA pripravlja programsko rešitev WLES (WebLogic Enterprise Security), ki bo omogočala učinkovito varnostno upravljanje z možnostjo dodeljevanja pravic uporabnikom iz vrst zaposlenih delavcev podjetja in zunanjih poslovnih partnerjev za dostop do posameznih programskih rešitev preko spletnega strežnika. Tehnologijo je podjetje BEA pridobilo z nakupom podjetja CrossLogix v začetku letošnjega leta.

Vgraditev možnosti varnostnega upravljanja v spletni strežnik nakazuje, da se tudi BEA, podobno kakor konkurenčni ponudniki spletnih strežnikov, pripravlja na nadgraditev spletnega strežnika v strežnik, v okviru katerega bo mogoče izdelati in uporabljati poslovne programske rešitve. Podobno ponudbo ima že nekaj časa IBM, saj v strežnik WebSphere vključuje izdelke Tivoli, preko katerih se uporabnik zanesljivo identificira in dobi možnost uporabe dodeljenih poslovnih aplikacij. Podobne rešitve imata tudi Sun in Oracle, Microsoft pa prav tako razvija sorodno rešitev.

Za razliko od konkurenčnih ponudnikov, pri katerih je upravljanje varnosti običajno nameščeno na osrednjem strežniku, ki prepozna in avtorizira uporabnika, preden mu dovoli dostop do programskih rešitev, je izdelek WLES grajen bolj razpršeno, saj vsebuje servisne programske module, ki so nameščeni v več strežnikih v omrežju, kar omogoča uporabnikom hitrejši dostop do programskih rešitev. Servisni moduli so povezani z osrednjim strežnikom zaradi enotnega vodenja avtorizacij.

http://www.bea.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji