Objavljeno: 1.6.2004

BEA s strategijo Liquid Computing

Podjetje BEA meni, da je čas integracije poslovnih aplikacij, kot ga poznamo danes, v zatonu. Nadomestilo naj bi bili izdelki, postopki in storitve, ki jih skupno imenujejo storitveno usmerjena arhitektura (service oriented architecture - SOA), vse skupaj pa je tudi temelj strategije, ki jih pri družbi BEA pravijo Liquid Computing. Bistvo iniciative je čim bolj skrajšati čas, potreben za prilagoditev informacijskih rešitev novim in pogosto spreminjajočim poslovnim procesom v podjetjih.

Podjetje BEA na tem področju pripravlja tudi cel niz izdelkov. V projektu z delovnim imenom QuickSilver nastaja sistem za posredovanje sporočil med gradniki SOA, kar bo temelj za učinkovito orkestracijo poslovnih procesov podprtih s specifičnimi rešitvami. Izdelek na eni strani omogoča konvergenco proti arhitekturi spletnih storitev, po drugi pa omogoča povezovanje z različnimi drugimi arhitekturami, kot so Microsoft .NET, IBM WebSphere, SAP Netweaver in celo host sistemi. Na srečanju uporabnikov BEA eWorld so predstavili tudi nov strežnik WebLogic Server Process Edition, ki je pomemben člen za izgradnjo arhitekture SOA, saj omogoča upravljanje poslovnih procesov v podjetju. Javnosti so tudi namenili nekaj informacij o novi generaciji programskih strežnikov WebLogic 9.0, ki jih lahko pričakujemo v letu 2005, glavni poudarek pa bo prav na arhitekturi SOA.

Pri družbi BEA se tudi zavedajo, da bo v prihodnosti ključnega pomena v poslovnem svetu tudi mobilno računalništvo, zato v okviru projekta Alchemy nastaja platforma za preprost dostop in upravljanje s podatki prek malih mobilnih naprav. Alchemy naj bi omogočal uporabnost delovanja podobno tistemu na namiznih računalnikih, ne glede na tip naprave, obenem pa bo podpiral tako delovanje z ali brez povezave v omrežje. Ključnega pomena je novo ogrodje, ki je nameščeno na mobilne odjemalce in skrbi za vse od prilagoditve spletnega programa napravi, do sinhronizacije podatkov, kadar je na voljo povezava do strežnikov. Cilj razvijalcev je tudi, da bi ob tem olajšali razvoj tovrstnih programov in ohranili možnost, da razvijalec pri tem uporablja svoje priljubljeno razvojno orodje.

http://www.bea.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji