Objavljeno: 29.6.2003

Belkin tudi z izdelki 802.11g

Podjetje Belkin je pričelo tržiti družino izdelkov za brezžična omrežja WLAN, ki delujejo s hitrostjo 54Mb/s na frekvenci 2.4 GHz. V družini izdelkov sta brezžična vmesnika tipa PCI in PC Card, priklopna točka in brezžični usmerjevalnik. Vsi so združljivi z 802.11b izdelki, odlikuje pa jih tudi ugodna cena, preprosta namestitev in doživljenjska garancija.

Brezžični vmesniki omogočajo prenos podatkov s hitrostjo do 54 Mb/s in pokrivajo področje s premerom do 500 metrov. Poleg tega nudijo povezovanje z obstoječimi omrežji, ki delujejo po standardu 802.11b. Poseben način Turbo omogoča izklop komuniciranja po protokolu 802.11b omrežji, kar zagotavlja prenos podatkov s polno hitrostjo. Vmesnik podpira uporabo v operacijskih sistemih Windows 98 SE, 2000, Me in XP, na voljo pa je v različicah PCI za namizne računalnike in PC Card tipa II za prenosnike.

Priklopna točka omogoča povezavo računalnikov, opremljenih z brezžičnimi vmesniki, souporabo internetne povezave, tiskalnika, izmenjavo datotek in drugih storitev, ki jih pričakujemo od brezžičnega ali klasičnega ožičenega omrežja. V primerjavi s starejšimi priklopnimi točkami omogoča trikratno komunikacijsko razdaljo, tako da potrebujemo za pokritje enakega prostora kar 75% manj priklopnih točk.

Brezžični usmerjevalnik vključuje vso funkcionalnost priklopne točke, hkrati pa omogoča še povezavo brezžičnega omrežja v internet prek kabelske ali DSL povezave. Vključeno je tudi štirivratno stikalo za klasična omrežja hitrosti 10/100 Mb/s, za varnost pred vdori pa skrbi požarni zid NAT. Vmesnika PCI in PCMCIA staneta z dajatvami 20.400 SIT, priklopna točka 37.080 SIT, ADSL usmerjevalnik pa 44.520 SIT.

http://www.belkin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji