Objavljeno: 8.6.2006

Benq-Siemens predstavil prve telefone

Združen Benq-Siemens, ki se uvršča med največje proizvajalce mobilnih telefonov se ne namerava zanašati na nekdanjo Siemensovo produktivnost štirih aparatov letno, temveč obljubljajo kar 25 novih naprav vsako leto. Po prevzemu Siemens Mobile pred nekaj meseci je tako Benq-Siemens v Sloveniji predstavil prve tri aparate in pokazal še nekatere, ki bodo na voljo tekom leta.

Med novimi je najzmogljivejši model EF81, prvi UMTS telefon iz Benq ali Siemensa, saj je Siemens doslej le nekaj časa prodajal Motoroline aparate v svojem ohišju. Med naprednimi funkcijami tega aparata najdemo podporo za Google Maps, RSS sporočila in odpiranje stisnjenih datotek .zip. Sicer gre za izjemno tanek preklopni model z magnezijevim ohišjem in 1,3 palčnimi zaslonom ločljivosti QVGA. Aparat vsebuje tudi fotoaparat z 2 megapiksloma, predvajalnik MP3 in MPEG4 ter podporo za pomnilniške kartice MicroSD. Model EL71 podpira EDGE in je namenjen mladim, predvsem zaradi vgrajenega predvajalnika glasbe in modne oblike. S68, ki po izgledu spominja na klasično Siemensovo serijo S, pa po drugi strani stavi na preprosto uporabo in osnovne poslovne funkcije kot je sinhronizacija z Outlookom in Lotus Notes.

V naslednjih mesecih bo Benq-Siemens med drugim predstavil še prvi telefon iz svoje serije Q-fi, ki je namenjen nadomestku predvajalnika MP3 in EF91 za katerega napovedujejo, da bo prvi telefon s podporo za HSDPA, nadgradnjo UMTSa.

www.benqmobile.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji