Objavljeno: 26.8.2009

BlackBerry krepi položaj na trgu

Borba za kupce na področju mobilnih telefonov je neusmiljena, zato se je podjetje RIM, avtor priljubljenih telefonov BlackBerry z nekaj potezami odločilo precej okrepiti svoj položaj na področju poslovne, pa tudi domače rabe mobilcev. Za podjetje je najbrž najpomembnejša odločitev za nakup družbe Torch Mobile, doslej sicer manj znanega proizvajalca spletnega brskalnika Iris, ki pa sloni na ogrodju WebKit, torej enakem kot denimo Apple Safari in Google Chrome. S tem naj bi dokončno izboljšali spletni dostop na priljubljenih telefonih BlackBerry, kjer so že opazno zaostajali za tekmeci.

Sodeč po nekaterih poročilih dobro obveščenih pa je to le del strategije, ki bo telefone BlackBerry v nekaj mesecih precej bolj odprla raznim internetnim standardom. Podjetje si menda močno prizadeva, da bi prepričalo podjetji Adobe in Microsoft za prenos nekaterih ključnih tehnologij na svojo platformo. Specifično naj bi telefoni BlackBerry dobili podporo za tehnologije Flash in Silverlight, s čimer bi se odprlo najbrž povsem novo poglavje za sodobne spletne programe na teh mobilnih telefonih. Na tem področju pa ni moč pričakovati rezultatov pred letom 2010.

Precej prej pa bodo uporabniki telefonov BlackBerry lahko sinhronizirali elektronsko pošto, koledarje in kontakte s spletnimi servisi Google Apps. Google namreč prek že uveljavljenega mehanizma (preizkušen je za Microsoftove odjemalce) ponuja sinhronizacijo in celo potisno dostavo pošte na strežnike BlackBerry Enterprise Serever (BES), ki jih uporabljajo v številnih podjetjih.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji