Objavljeno: 30.6.2012

Blackberry tone vse globlje proti koncu

Kanadsko podjetje Research In Motion, znano po telefonih BlackBerry, je objavilo poslovne rezultate za njihovo prvo fiskalno četrtletje leta 2013, ki so bistveno slabši od še tako črnih pričakovanj. Podjetje je v četrtletju ustvarilo sicer 2,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar pa je kar 33% manj kot pred letom dni.

Ob tem so ustvarili kar za 518 milijonov dolarjev veliko izgubo, zaradi česar so sočasno takoj najavili odpuščanje skoraj dodatno 5.000 zaposlenih (poleg že načrtovanih). Da bi bila mera polna so na tiskovni konferenci priznali, da novi, težko pričakovani operacijski sistem BlackBerry 10 ne bo nared pred prvim četrtletjem 2013. To je velik udarec, kjer se že postavlja vprašanje, če je morda usoden.

Še naprej pa je najbolj verjetna alternativa možnost, da bi podjetje dobilo novega lastnika ali pa bi ga prodali po kosih. O različnih možnostih smo že pisali, agencija Reuters pa navaja novo zanimivo možno smer razvoja dogodkov. Po informacijah blizu vpletenih v pogovore, naj bi se za omrežje in tehnologijo BlackBerry močno zanimal Microsoft, ki bi s tem predvsem okrepil sinhronizacijsko tehnologijo za okoljem Windows 8 Mobile. Ker je Microsoft že zelo "povezan" z Nokio je sicer malo verjetno, da bi velikan iz Redmonda kupil celo podjetje. Zanima jih le točno določen del.

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji