Objavljeno: 4.8.2010

BlackBerry Torch 9800 in BlackBerry 6

Research in Motion (RIM) je v Applovem slogu predstavil pametni mobilni telefon BlackBerry Torch 9800, ki je najmočnejše orožje kanadskega podjetja, hkrati pa tudi prvi model z novim operacijskim sistemom BlackBerry 6.

RIM si želi, da bi mu "Bakla" s 3,2-palčnim zaslonom z razmeroma skromno ločljivostjo 360x480 pik pomagala preobrniti trend upadanja tržnega deleža, ki se mu je po raziskavi Nielsna v obdobju zadnjega leta zmanjšal iz 45 na 33 %.

Torch ohranja tipično BlackBerryjevsko fizično tipkovnico, ki je tokrat drsna, vsebuje fotoaparat z ločljivostjo 5 milijonov pik in 8 GB pomnilnika, od katerih je 4 GB na priloženi pomnilniški kartici, tako da lahko kapaciteto povečamo na skupno 36 GB. Cena v ZDA ob podaljšanju pogodbe za 2 leti bo znašala 199 dolarjev.

BlackBerry 6 je najpomembnejša nadgradnja operacijskega sistema BlackBerryjev v zadnjih letih, poleg Torcha pa teče tudi na modelih BlackBerry Bold 9700, BlackBerry Bold 9650 in BlackBerry Pearl 3G.

Prinaša povsem prenovljen uporabniški vmesnik s sistemsko podporo zaslonom na večkratni dotik (multitouch), močno izboljšana pa je sinhronizacija večpredstavnih vsebin preko Wi-Fi, ki omogoča dostop do zbrik iTunes in Windows Media Player, ustvarjanje predvajalnih seznamov in prenos glasbe, če uporabljamo enako brezžično omrežje kot računalnik.

Pomembna novost je tudi hiter brskalnik, zasnovan na tehnologiji WebKit, ki se je poslužujeta tudi Applov Safari in Googlov Chrome. BlackBerry 6 ponuja še Social Feeds, v kateri združuje Facebook, Twitter in BBM v eno storitev.

http://www.blackberry.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji