Objavljeno: 24.4.2007

BlackBerry za Windows Mobile

Podjetje Research in Motion, bolj znano po pametnih telefonih BlackBerry, je napovedalo, da bo v bližnji prihodnosti objavilo zbirko programov za konkurenčno okolje in naprave Microsoft Windows Mobile, s katerimi bo mogoče dostopati do omrežnih storitev BlackBerry. Rešitev bo iz naprav Windows Mobile dosegljiva kot dodatna ikona na namizju, ob zagonu pa bodo uporabniki dobili na zaslon domala enak uporabniški vmesnik, kot pri napravah proizvajalca Reseach in Motion.

Na voljo bodo odjemalec za elektronsko pošto s podporo za potisni (push) način dostave sporočil, koledar, spletni imenik, odjemalec za trenutno sporočanje kot tudi telefonski uporabniški vmesnik BlackBerry. Naprave z okoljem Windows Mobile bodo lahko dostopale do spletnega servisa za sinhronizacijo podatkov BlackBerry Internet Service (BIS), kot tudi do namenskih strežnikov nameščenih v posameznih podjetjih BlackBerry Enterprise Server (BES).

Cene programske opreme in storitev za Microsoftove naprave še niso določene, bodo pa konkurenčne glede na ponudbo na trgu. Ponudba za konkurenčno platformo ni prva tovrstna novost za podjetje BlackBerry, saj so v preteklosti nekatere storitve iz svojega portfelja ponudili tudi za pametne telefone proizvajalcev Nokia in Palm (Treo).

http://www.blackberry.com

http://www.microsoft.com/windowsmobile

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji