Objavljeno: 14.5.2002

Bluetooth in Wi-Fi v enem procesorju

Podjetji Intersil in Silicon Wave, ki se ukvarjata z izgradnjo rešitev na področju brezžičnega omrežnega povezovanja, sta družno razvili tehnologijo imenovano Blu802, ki združuje bluetooth in brezžični ethernet 802.11b (Wi-Fi) v enem namenskem procesorju. Blu802 omogoča hkratno delovanje obeh načinov brezžičnega povezovanja, ki sicer uporabljata isti frekvenčni spekter. Prvi izdelki z Blu802 bodo na voljo jeseni, med prvimi implementacijami pa naj bi bile seveda mini-PCI kartice za prenosnike.

Čeprav mnogi gledajo na bluetooth in brezžični ethernet kot na konkurenčni tehnologiji, pri Intersilu in Silicon Waveu menijo, da sta tehnologiji povsem komplementarni, saj ima vsaka svoje prednosti in slabosti, na njihovo stran pa je stopil tudi Microsoft, ki je na nedavno podprl Blu802.

Sistem Blu802 pa ni le združitev dveh procesorjev, temveč zapletena integracija dveh tehnologij, ki omogoča komuniciranje v realnem času na nivoju kode za dostop do nosilca podatkov (MAC). To omogoča nemoteno povezavo računalnika z bluetooth napravami kot so miške, zvočniki, mobilni telefoni in hkratno povezavo računalnika z omrežjem preko omrežja Wi-Fi.

http://www.intersil.com

http://www.siliconwave.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji