Objavljeno: 20.8.2012

Bluetooth žarnica

Prihajajo časi, ko bomo razsvetljavo v prostorih uravnavali preprosto z mobilnim telefonom. Nova zamisel, ki prihaja iz ZDA, je energijsko varčna žarnica Bluetooth Bulb, ki združuje svetilne diode LED in miniaturni krmilnik s sprejemnikom bluetooth, celoto pa lahko upravljamo prek mobilnih telefonov z operacijskima sistemoma Google Android ali Apple iOS.

S pomočjo programa lahko prižigamo posamezne žarnice/svetilke v krogu okoli 50 metrov (podprt je Bluetooth 4.0), določamo timer za samodejni vklop ali izklop, eno žarnico pa lahko krmilimo z več mobilnimi napravami. V načrtu je celo posebna RGB različica žarnice, kjer lahko z namenskim programom prostor osvetlimo v poljubni barvi, preprosto z mešanjem barv v programu na mobilni napravi.

Bluetooth Bulb je za zdaj le zelo izpopolnjen prototip, ki pa je že pridobil ustrezne patente, čaka pa na certifikate CE in seveda - investitorje. Menda je ideja že kar blizu množični proizvodnji. Cena seveda še ni znana.

Komur se zdi, da bi utegnila biti zadeva pretirano draga za svoj namen velja omeniti, da so vsi deli žarnice zamenljivi, kar pomeni, da je strošek popravila bistveno manjši od nakupa nove žarnice. Vsekakor pa je zamisel nekajkrat cenejša od dosedanjih izdelkov za avtomatizacijo stanovanj, ki zahtevajo posebna ožičenja, centralne krmilne enote in podobne drage zadeve.

Vsekakor pa bo tudi zanimivo darilo za navdušence nad napravcami (gadgeti).

http://bluetoothbulb.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji