Objavljeno: 3.5.2009

Bo Acer prehitel Dell po prodaji računalnikov?

Občutno manjša prodaja osebnih računalnikov močno tepe posamezne proizvajalce. Kot ugotavljajo analitiki, bi lahko doživeli tudi spremembe med vodilnimi podjetji na tem področju. Dell, ki je moral prvo mesto pred kratkim prepustiti HP-ju, bi lahko letos zdrsnil še nižje. Veliko bo odvisno od Acerja, ki že pogleduje proti številki 2 v svetovnem merilu.

Acer stavi predvsem na solidno prodajo osebnih računalnikov in dobro povpraševanje po prenosnikih, predvsem netbookih. Kljub temu tudi Acerju ne gre vse po načrtih, saj so njegovi prihodki v zadnjem trimesečju od lanskega enakega obdobja manjši za skoraj tretjino, vendar je to še vedno krepko bolje od Della, ki v zadnjega pol leta poroča o zmanjšanju količine prodanih računalnikov in posledično tudi tržnega deleža. Če se bo takšen trend nadaljeval, bi ga Acer lahko prehitel že v letošnjem letu.

Mnenja analitikov so si sicer nasprotujoča. Pri IDC-ju so v svoji analizi svetovnega trga zapisali, da je Dell prodal 1,1 milijona več računalnikov kot Acer, Gartner pa poroča o popolni izenačenosti, saj naj bi Dellove prodajne številke bile zgolj promil višje od Acerjevih. Morebiti bomo že konec poletja deležni sprememb pri vrhu.

www.acer.com

www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji