Objavljeno: 6.11.2002

Bo Hermes SoftLab odpuščal?

Finančno stanje največjega slovenskega računalniškega podjetja, Hermes SoftLaba, je že nekaj mesecev težavno in podjetje je že napovedalo, da bo prvič poslovalo brez dobička. Glede na zadnje podatke pa kaže, da bo Hermes SoftLab letos pridelal celo izgubo in bo morda prisiljen odpuščati zaposlene.

Podjetje je bilo še do nedavnega paradni konj slovenskega >>novega gospodarstva<<, saj je bilo dvanajst let od ustanovitve zaznamovanih z nenehno širitvijo, večanjem števila zaposlenih in uspešnim sodelovanjem z državno upravo ter Hewlett-Packardom. Podjetje je odpiralo tudi podružnice po Sloveniji in v tujini, predvsem v državah bivše Jugoslavije in tudi v ZDA, zelo odmeven pa je bil tudi prevzem ljubljanskega podjetja Zaslon, s čimer je Hermes SoftLab usmeril svoje delovanje tudi v elektronsko bančništvo. Danes ima podjetje 570 zaposlenih, s čimer se uvršča med večja evropska podjetja, ki se ukvarjajo s programsko opremo.

Po poročanju časnika Finance podjetje pestijo predvsem visoki stroški poslovanja in kriza v računalniški industriji, v zadnjem času pa sta se jim izmuznila dva velika posla. Zloglasen razpis davčne uprave za pripravo uvedbe elektronskega obračunavanja dohodnine in davka na dodano vrednost je v zadnjih letih že trikrat padel v vodo, Hermes SoftLab pa je bil dvakrat že skoraj izbran za izvajalca. Še večji potencialni posel je predstavljal največji operater mobilne telefonije Vodafone, ki se je na koncu odločil za drugo podjetje, a naj bi se po poročanju Financ spet dogovarjal s Hermes SoftLabom glede morebitnega vnovičnega sodelovanja.

Po poročanju Financ naj bi Hermes SoftLab letos zagotovo pridelal izgubo, glede odpuščanja pa zaenkrat še ni dokončne odločitve v vodstvu, vendar naj bi o tem resno razmišljali.

http://www.hermes-softlab.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji