Objavljeno: 14.11.2003

Boj med družbama IBM in SCO dobiva nove razsežnosti

Tožba proti velikanu IBM, v kateri družba SCO zahteva 3 milijarde dolarjev odškodnine zaradi domnevnega kršenja poslovne skrivnosti in avtorskih pravic dobiva nove razsežnost. Družba SCO je sodišču tako predložila zahtevo za pričanje skupini doslej nevpletenih podjetij in posameznikov, ki pa so tako ali drugače povezani z Linuxom. Na spisku zahtevanih prič so družba Novell, avtor Linuxa Linus Torvalds, predsednik združenja Free Software Foundation Richard Stallman, direktor laboratorija Open Source Development Labs Stuart Cohen in svetovalec družbe Transmeta John Horsely.

Za zadaj še ni javno znano, s kakšnim razlogom je omenjena skupina vključena v postopek tožbe. Več bo znano najbrž šele, ko bo prišlo do pričevanja oziroma razprave. Na zahtevo se je že odzval laboratorij OSDL, ki je sporočil, da bo kril vse pravne stroške povezane z zahtevki proti Linus Torvaldsu in drugim članom OSDL.

Križem rok pa niso niti pri družbi IBM. Med priče so tako povlekli družbe BayStar Capital, Deutche Bank Group, Renaissance Ventures in The Yankee Group, ki so javno nakazale, da imajo podatke, po katerih lahko verjamejo, da so zahtevki družbe SCO legitimni. IBM prav tako od sodišča še naprej zahteva, da SCO razkrije kodo, ki je domnevno sporna, saj doslej tega še niso želeli storiti.

http://www.sco.com

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji