Objavljeno: 19.9.2012

Boljši začetni zaslon

Chameleon utegne postati nova uspešnica na mobilnih napravah, zlasti tablicah z operacijskim sistemom Android. Omogoča namreč zamenjavo začetnega zaslona, ki je vgrajen v sistem s precej bolj napredno in zmogljivo aplikacijo, ki združuje programe na napravi, spletne storitve in različne vire informacij.

Izvirnost programa se kaže zlasti v temu, da se zna prilagoditi potrebam posameznika in okolju, kjer se ta nahaja. Vsebine zna zamenjati na podlagi lokacije pridobljene z GPS vmesnikom, tipa omrežja (Wi-Fi, 3G) in časovnega intervala znotraj dneva. Tako zna denimo doma zjutraj prikazati novice, vremensko napoved, urnik za tekoči dan in objave prijateljev. V službi nato prikaže naloge, elektronsko pošto in seznam zadnjih dokumentov v obdelavi. Zvečer pa predlaga seznam nove glasbe, filmov, spletnih vsebin in sporočil prijateljev.

Možnosti rabe so zelo široke, saj program podpira modularno razširljivost s pomočjo mini programčkov (widgets). Ta hip so na voljo povezljivost s Facebookom, Twitterjem, Netflixom, Instagramom, Gmailom, vremensko napovedjo, bralnikom RSS, uro in koledarjem. Pričakujemo pa lahko še več vsebin, saj so avtorji objavili API za uporabo virov od tretjih proizvajalcev. Program je požel odobravanje številnih podpornikov, ki so skupaj v inkubatorju Kickstarter zbrali čez 66.000 dolarjev za razvoj programa. Zanj je sicer treba odšteti 7,68 evra, na voljo pa je v trgovini Google Play.

http://www.chameleonlauncher.com/

http://www.kickstarter.com/projects/gaborvida/chameleon-a-better-home-screen-for-your-android-ta-0

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji