Objavljeno: 14.10.2004

Borland Delphi 2005

Borland z novim razvojnim orodjem Delphi 2005 prinaša rešitev za izboljšano podporo razvojnemu ciklu programskih izdelkov, ter tesnejšo povezljivost s poslovnimi cilji. Novi Delphi sicer podpira razvoj za platformo.NET, podpira pa tudi programski jezik C#. Razvojni paket je nastajal pod delovnim imenom Diamondback, glavna značilnost pa je podpora Borlandovi iniciativi Software Delivery Optimization, ki omogoča učinkovitejšo podporo za avtomatizacijo poslovnih procesov.

Sestavni del orodja za upravljanje z razvojnim procesom Application Lifecycle Management (ALM) so podpora za hitro souporabo kode, testiranje komponent, skupinsko delo (StarTeam) in optimizacijo kode (Otimizeit). Novo pa je tudi poslovno programsko ogrodje ECO II (Enterprise Core Objects), ki omogoča hitrejši razvoj poslovnih programov. Delphi 2004 podpira različne komponente, jezike in programske modele, med temi pa naštejemo ASP.NET, ADO.NET, VCL.NET in VCL za Win32. Podobno kot Microsoft se je Borland odločil, da bo v orodju ponudil enakovredno podporo za jezike Delphi in C#, s čimer se bolj približajo poznavanju posameznikov, prek jezika C# pa je lažji tudi prehod iz Microsoftovih orodij.

Kot doslej bo Borland Delphi 2005 na voljo v več različicah. Najmanjša različica Professional Edition je namenjena posameznikom, stane pa 1.000 dolarjev. Za razvoj poslovnih programov v skupinskem okolju je na voljo Enterprise Edition, ki stane 2.500 dolarjev, najbolj obsežna pa je Architect Edition, za katero je treba odšteti 3.000 dolarjev. Seveda so na voljo popusti za dosedanje uporabnike paketa.

http://www.borland.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji