Objavljeno: 22.5.2003

Borland predstavil C#Builder

V podjetju Borland Software so predstavili štiri nove izdelke, vključno z razvojnim okoljem za C# ter vmesno programsko opremo za sistemske integracije brez ovojnic za spletne storitve (Web Services). Borland C#Builder za okolje Microsoft .Net Framework je na standardih temelječe razvojno okolje za programski jezik C#, ki omogoča povezljivost z drugimi okolji, kot so Oracle, Sun in IBM. Del paketa je tudi Janeva, novi Borlandov vmesni programski sloj za povezovanje programov brez spletnih storitvenih - omogoča povezljivost med programi za okolja .Net, J2EE in CORBA.

Janeva temelji na protokolih CORBA IIOP, .Net inJ2EE, ne pa tudi na protokolih za spletne storitve SOAP. C#Builder vsebuje tudi razhroščevalnik, vizualna orodja ter orodja za funkcionalnost ADO .Net in ASP .Net, projektno in po kodi pa je združljiv z razvojnim orodjem Microsoft Visual Studio. Programi, razviti v okolju C#Builder, so združljivi z zbirkami podatkov IBM, Oracle, in Microsoft - okolje pa omogoča tudi integracijo z orodji Together in Rational Rose.

Novo razvojno orodje bo na voljo že poleti. Različica C#Builder Architect, namenjena razvijalcem za okolje .Net, bo stala 2500 dolarjev, C#Builder Enterprise za druge razvijalce pa bo stal 1800 dolarjev. C#Builder Professional - za samostojne razvijalce v okolju .Net - bo stal 1000 dolarjev, C#Builder Personal za učenje programiranja v jeziku C# in za okolje .Net pa 70 dolarjev.

Pri Borlandu so predstavili tudi javansko razvojno okolje JBuilder 9, ki v različici Enterprise vključuje tudi sistem za optimizacijo delovanja Optimizeit Suite 5.5. Paket vključuje tudi JBuilder 9 Developer, orodje za nadzor programske kode. Odjemalec Borland StarTeam zagotavlja možnost nadzora različic in upravljanje sestavnih zmogljivosti za skupinsko delo. Okolje zagotavlja pripravo spletnih storitev s čarovniki za Enterprise Java-Beans s spletnimi uporabniškimi vmesniki. JBuilder 9 Developer in Enterprise vključujeta tudi rešitev za razvoj programov, namenjenih rabi v mobilnih napravah Nokia, Siemens, Sprint, Sony Ericsson in drugih.

http://www.borland.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji