Objavljeno: 15.9.2010

Boxee Box prihaja novembra

Boxee in D-Link sta že začela sprejemati prednaročila za večpredstavni predvajalnik Boxee Box. Skupaj sta ga začela razvijati že lansko leto, vendar bo atraktivna črno-zelena odrezana kocka v primerjavi z uvodnimi napovedmi nekoliko spremenjena.

Namesto Nvidiine Tegre 2 z dvojedrnim procesorjem ARM bo mesto osrednje procesne enote zasedel Intelov Atom (CE4100), ki bo omogočal tudi predvajanje filmov v polni visoki ločljivosti 1080p pri hitrosti 60 sličic na sekundo.

Zanimiv je daljinec, ki ima na prednji strani po zgledu Applovega Remota zelo malo tipku, na spodnji strani pa se razkrije prava alfanumerična tipkovnica (QWERTY), podobna tistim, ki jih najdemo pri mobilnih telefonih.

Na strani vmesnikov najdemo HDMI, optični in stereo zvočni izhod, ožičeni in brezžični omrežni vmesnik (802.11n), zraven pa sta tudi dva vmesnika USB za lokalno priključevanje pomnilniških naprav. Disk za krajevno hrambo vsebin ni vgrajen.

Boxee Box bo v ZDA naprodaj za 200 dolarjev, v novembru pa naj bi ga začeli prodajati tudi pri nas in na celotnem območju Evropske Unije, Kanade in Avstralije.

http://www.boxee.tv/box

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji