Objavljeno: 30.9.2002

Brezžične povezave širijo domet signala

Podjetje Proxim bo kmalu pričelo s prodajo brezžičnih omrežnih vmesnikov in dostopnih točk ethernet, ki delujejo na razdalji več kot 20 kilometrov. Nov izdelke, ki bo še vedno ustrezal standardu IEEE 802.11b in certifikatu Wi-Fi, bo omogoča vzpostavitev povezave med dvema točkama na znatno večje razdalje kot doslej.

Proxim se je s tem korakom odločil pridružiti ostalim ponudnikom, ki so se že lotili take prenove, sem pa sodita zlasti tajvanska proizvajalca Linksys in D-link. Da bi povečali domet signala so pri Proximu povečali sprejemno in oddajno moč dostopnih točk, ponujajo pa tudi kakovostnejše antene. Pri največjih razdaljah je namreč prenos signalov skrbno usmerjen in ne zastavljen kot oblak okoli omrežnega vmesnika ali dostopne točke, kjer doseže kvečjemu 300 metrov.

Proxim sicer proizvede kar tretjino vseh brezžičnih omrežnih vmesnikov na svetu. Novi izdelek bo stal med 2.000 in 6.000 dolarji, odvisno od števila postaj in naprednih funkcij. Posamezna priklopna točka pa podpira lahko do 250 uporabnikov.

http://www.proxim.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji