Objavljeno: 17.5.2011

Brezžični disk za tablice

Seagate je predstavil zunanji disk, s katerim ciljajo zlasti na uporabnike tabličnih računalnikov. Novi model GoFlex Satellite ima namreč vgrajen vmesnik Wi-Fi, s katerim lahko posreduje podatke odjemalcem prek brezžičnega omrežja (802.11 b/g/n), povrh vsega pa premore akumulatorsko napajanje, tako da ga lahko uporabljamo kjerkoli. Ob samem disku Seagate ponuja tudi aplikacijo za Applove sisteme z operacijskim sistemom iOS (iPad, iPhone), ki omogoča dostop do podatkov, shranjenih na diskih, med drugim tudi video posnetkov, glasbe in drugih večpredstavnih vsebin. V pripravi je tudi podobna aplikacija za Googlov Android.

GoFlex Satellite sicer nudi 500 GB prostora, akumulator pa zadostuje za 25 ur mirovanja in do 5 ur neprekinjene obremenitve, denimo pri prenašanju video posnetkov. Učinkovitejšo izrabo energije lahko dosežemo z uporabo namenskih odjemalcev, ki znajo vnaprej naložiti del vsebine in omogočijo daljše mirovanje diska, kot pri nenehnem dostopu. Seagate je obenem poskrbel, da lahko disk priključimo na navadni osebni računalnik tudi prek vmesnika USB 3.0, dodali pa so še sinhronizacijski program, ki deluje v okoljih Windows in Mac OS X.

Seagate trdi, da omogoča nova rešitev boljši dostop do večpredstavnih vsebin, kot pa omrežni diski vgrajeni ali priključeni na usmerjevalnike Wi-Fi, nudi pa tudi večjo prepustnost in zanesljivejše delovanje od primerljivih storitev za dostop do vsebin v računalniškem oblaku. Novi disk bo stal 200 dolarjev, v trgovinah pa ga lahko pričakujemo julija.

http://www.seagate.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji