Objavljeno: 7.2.2003

Brezžično povezovanje po Fujitsu Siemensu

Njihova ponudba dostopnih točk za brezžični ethernet je bogatejša za dve napravi in sicer visoko zmogljivo Connect2Air WLAN AP-2000RDS, ki podpira visoko stopnjo varnosti in ima vgrajeno podporo za vse tri standarde brezžičnega etherneta, 802.11b, 802.11a in 802.11g. Model AP-500RP pa je po drugi strani namenjen domačim uporabnikom in majhnim podjetjem, saj deluje tudi kot usmerjevalnik ADSL, požarni zid in strežnik VPN, a podpira le standard WiFi 802.11b. Poleg dostopnih točk Fujitsu Siemens ponuja tudi kartice WiFi, ki so v obliki bodisi kartic PC Card, CompactFlash ali pa z USB vmesnikom.

Fujitsu Siemensovi vmesniki bluetooth se sedaj prav tako imenujejo Connect2Air, ponujajo pa jih kot vmesnike PC Card, USB in takšne za tiskalnik. Za tiste, ki hočejo dostopati do interneta povsod, pa so pri Fujitsu Siemensu pričeli ponujati Connect2Air 3GSM rešitve, ki omogočajo povezovanja v omrežja GSM in prenos podatkov preko GPRS-a. Kartice so na voljo kot PC Card ali CompactFlash, delujejo pa v vseh treh GSM frekvenčnih spektrih in podpirajo GPRS razreda 8b, ki omogoča hitrosti prenosa do 56 Kb/s.

Vsi izdelki razen CompactFlash GPRS kartice so že na voljo v Sloveniji, ta pa bo na tržišču v sredini februarja za 76 tisoč tolarjev, oziroma 78 tisoč tolarjev z dodatnim akumulatorjem, medtem ko PC Card vmesnik za GPRS stane 133 tisoč tolarjev. Cena kartice WiFi na vmesniku CompactFlash znaša 22 tisoč tolarjev, na vmesniku PC Card 19 tisoč tolarjev in kot USB priključek 32 tisočakov, medtem ko je za priklopni postaji treba odšteti 272 tisoč tolarjev za zmogljiv model AP 2000RDS, oziroma 50 tisoč za manj zmogljiv AP-500 RP. Bluetooth USB vmesnik stane 17 tisočakov, vmesnik PC Card 26 tisočakov, vmesnik za tiskalnik pa 32 tisoč tolarjev. Vse cene so priporočene prodajne cene zastopnika Siemens Slovenija in veljajo do konca februarja.

http://www.siemens.si

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji