Objavljeno: 2.10.2003

Business Objects in Cognos izboljšujeta poslovno poročanje

Tekmeca na področju poslovnega poročanja Business Objects in Cognos sta pred kratkim oba izdala nove različice svojih orodij, ki omogočajo poročanje preko spletnega uporabniškega vmesnika. Cognosova rešitev ReportNet podpira spletne storitve, javo in XML. Rešitev, ki jo ponuja Business Objects v različici 6.1, je tesno povezana s preostalimi izdelki podjetja Business Objects, na primer z orodjem za prenos podatkov v podatkovno skladišče in z orodjem za izdelavo analitičnih aplikacij, a po ocenah strokovnjakov ne predstavlja posebnega tehnološkega dosežka.

Cognosova rešitev ReportNet združuje funkcionalnosti klasičnega orodja za izdelavo poročil in orodja za sprotno analizo podatkov v enem izdelku. Zaradi tega uporabnikom ni treba imeti več, običajno nezdružljivih izdelkov namenjenih poizvedovanju, poročanju in analizi podatkov. Orodja so namenjena širokemu krogu uporabnikov, tako da za izdelavo poslovnih poročil ni vedno treba imeti na voljo računalniškega strokovnjaka. Cognosove izdelke je med drugim mogoče povezati tudi z rešitvami SAP.

Najpomembnejše novosti v novi različici izdelkov Business Objects so možnost izdelave analitičnih aplikacij, preprostejši grafični uporabniški vmesnik in hitrejše izvajanje poročil. Izdelke Business Objects je mogoče povezati z vsemi bolj razširjenimi zbirkami podatkov, tudi mnogorazsežnostnimi, v zadnji različici pa je dostop do mnogorazsežnostnih strežnikov na voljo tudi preko spleta. Ker je podjetje Business Objects pred kratkim kupilo podjetje Crystal Decisions z izdelkom za klasično poročanje, zdaj tudi Business Objects podpira celotno področje poslovnega poročanja, od poizvedovanja, klasičnega poročanja in analize podatkov.

http://www.businessobjects.com

http://www.cognos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji