Objavljeno: 4.6.2004

CA išče novi zagon

Computer Associates skuša po nekaj sušnih letih z novim vodstvom in prenovljeno strategijo povrniti ugled podjetja in rast prodaje, tako z novimi izdelki, kot novimi prodajnimi prijemi. Na srečanju uporabnikov CA World 2004 v Las Vegasu je novi izvršni direktor Jeff Clarke razgrnil strategijo, kako se bo CA vrnil na pota stare slave. Za sabo puščajo razmeroma slabo obdobje brez kake posebne rasti in strategij, ki je pred nekaj meseci začinjeno s škandalom okoli manipulacij finančnih izkazov, zaradi katerega je poleg krivcev odstopil tudi direktor podjetja.

CA namerava v prihodnje precej več vlagati v svoje najboljše izdelke - orodja za nadzor računalnikov, omrežij in drugih sredstev v IT okolju, prav tako pa nameravajo povečati svojo ponudbo storitev. Pri orodjih za nadzor, ki jih poznamo pod skupnim imenom Unicenter nameravajo več investirati v sistem za nadzor varnosti.

Prvi primer novega vala orodij je paket Wireless Site Management (WSM), ki je namenjen nadzoru in upravljanju brezžičnih omrežij. Orodje je vsestransko, saj skrbi tako za samodejno razpošiljanje in menjavo varnostnih ključev za varno brezžično komunikacijo, kot tudi za nadzor delovanja omrežja, razporejanje bremena, zagotavljanje pasovne širine in poročanje. WSM je za zdaj še v razvojni fazi, na voljo pa bo čez nekaj mesecev.

CA po novem stavi tudi na odprto kodo. Na srečanju so objavili, da bo njihov, nekoč znani podatkovni strežnik Ingress odslej na voljo v okviru odprte kode, s čimer želijo povečati zanimanje za to podatkovno bazo. Odprta koda pa je našla tudi mesto v drugih izdelkih, kot je nov paket za upravljanje z dokumenti BrighStor Document Manager, ki sloni na odprtokodnem jedru za delo z dokumenti Plone. V bodoče nameravajo tesneje sodelovati s ponudnikom odprtokodnega programskega strežnika Jboss, tudi sicer pa Linuxu posvečajo vsaj toliko pozornosti, kot drugim platformam.

Podjetje naj bi v bodoče tudi več vlagalo v razvoj prodajne mreže, saj se njihov model neposredne prodaje ne obnese najbolje na vseh koncih sveta. Doslej so prek partnerjev ustvarili le okoli 10% prometa, vendar je bila ponudba omejena le na protivirusne pakete in programe za varnostne kopije. V bodoče naj bi paleto izdelkov prek tega kanala znatno povečali.

http://www.cai.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji