Objavljeno: 3.7.2006

CA pospešuje avtomatizacijo z ITIL-om

Podjetje CA je napovedalo novo rešitev CA Service Management Accelerator, ki strankam omogoča učinkoviteje implementirati in avtomatizirati postopke IT storitev temelječe na priporočilih ITIL (IT Infrastructure Library). Z novo rešitvijo, CA Service Management Accelerator, bodo organizacije IT lahko zmanjšale stroške, izboljšale raven storitev in z združitvijo in poenostavitvijo dejavnosti, ki potekajo v ITIL-ovih procesih, tesneje povezala informacijsko tehnologijo in poslovanje podjetij.

Osrednja novost rešitve CA Service Management Accelerator je namenska zbirka podatkov o upravljanju konfiguracij (CMDB), ki omogoča skupen pogled na vse informacije o elementu konfiguracije (Configuration Item - CI). S pomočjo vmesnikov Universal Federation Adapters omogoča povezovanje z različnimi upraviteljskimi programi, vključen je že tak za integracijo z Microsoftovim SMS-om. CA CMDB omogoča organizacijam zbiranje in upravljanje konfiguracijskih podatkov ter enoten pogled nanje tako iz CA-jevih aplikacij kot aplikacij za upravljanje IT drugih izdelovalcev. V ta namen baza podatkov vsebuje več kot 70 vrst razmerij, 140 vnaprej določenih razredov z elementi konfiguracije (Configuration Item - CI) in 200 že pripravljenih poročil in poizvedb.

CA Service Management Accelerator ponuja tudi edinstvene tridimenzionalne vizualne zemljevide za procese ITIL, ki temeljijo na povezavah med procesi ali metaforično "na sistemu podzemne železnice". Procesi podpore in zagotavljanja storitev ITIL so prikazani kot "tračnice" in "podzemne postaje", ki vodjem, strategom in podobnim zagotavljajo skupno referenčno točko za ogled procesov ITIL in določanje prednostnega položaja posameznih procesov za avtomatizacijo. Del tega sistema so tudi tako imenovane razvojne analize (Maturity Analysis Services) za ocenjevanje, kako trenutne prakse v organizaciji podpirajo ITIL, in pripravo ustrezne strategije izboljšanja storitev. Komponente izdelka CA Service Management Accelerator so že na voljo. Zbirka CA CMDB bo predstavljena v avgustu.

http://www.ca.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji