Objavljeno: 24.4.2000

CA Unicenter TND

Computer Associates je izbranim partnerjem že razposlal razvojno različico naslednjega rodu orodij za nadzor računalnikov, omrežij, programov in pretoka podatkov z imenom Unicenter TND (kar pomeni "The Next Dimension" -- naslednja razsežnost). Novi paket je naslednik dosedanjega nadzorniškega paketa Unicenter TNG ("The Next Generation" -- naslednji rod), v celoti pa prinaša veliko izboljšav obstoječih orodij ter nekaj novih tehnologij. Tržni analitiki menijo, da ne gre za radikalno nov izdelek, ki pa je kljub temu zelo pomemben korak za družbo Computer Associates.

Glavne novosti paketa Unicenter TND se nanašajo na funkcije, ki bodo zelo koristne v bodočih sistemih za elektronsko poslovanje, tako med podjetji kakor med ponudniki in potrošniki. Program tako kakor predhodnik sloni na modulih z vgrajeno umetno inteligenco, imenovanimi Neugents, s katerimi ne zna le spremljati, temveč tudi napovedovati delovanje sistemov, predvsem pa opozarjati na morebitne bližajoče se težave. Osrednji del takega napovedovanja je uporabniški vmesnik, ki podatke prikazuje kot spremembe v realnem času in kot napoved delovanja v prihodnosti. Uporabniki imajo na voljo krmilni modul, ki spominja na tipke videorekorderja, pri čemer lahko dogajanje zamrznejo, zavrtijo nazaj ali pa naprej.

Unicenter TND naj bi bil še posebej koristen pri analizi delovanja spletnih strežnikov, nadzoru in napovedovanju ozkih grl v strežniški zmogljivosti in pretoku podatkov, analizi vdorov in napadov na omrežja in še marsičem drugem. Tako kakor doslej bo Unicenter TND sestavljen iz osnovnega dela in večjega števila modulov, s katerim lahko kupec ustvari nadzorniško okolje po lastnem okusu in potrebah.

Unicenter TND bo deloval na operacijskih sistemih Windows NT, Windows 2000, Unix in Linux, trenutno pa pri Computer Associates še ne želijo govoriti o tem, kdaj bo konec preizkušanja in uradni začetek prodaje.

http://www.cai.com/tndbeta

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji