Objavljeno: 27.3.2009

Canon EOS 500D

Pri Canonu so predstavil fotoaparat EOS 500D namenjen srednje zahtevnim fotografom. Poleg zmogljivega tipala proizvajalec stavi predvsem na funkcijo zajema videa v visoki ločljivosti (Full HD) ter relativno kompaktno in lahko ohišje zrcalno-refleksnega fotoaparata.

Novi EOS 500D ima tipalo CMOS APS-C ločljivosti 15,1 milijona točk, katerega občutljivost znaša ISO 3200 (z možnostjo povečanja na 12800), kar pripomore k uporabnosti v temnejših pogojih. Temu primerno je prilagojen tudi procesor DIGIC 4, ki skupaj z ostalo elektroniko zmore posneti 3,4 posnetka na sekundo.

Natančen prikaz posnetkov zagotavlja 3-palčni zaslon LCD Clear View. Gre za enak zaslon kot na priznanem modelu 5D Mark II, ki ima 920.000. Poleg omogočanja slikanja v nerodnih položajih način predogleda žive slike Live View podpira tudi ostrenje s pomočjo kontrastov in s prepoznavanjem obrazov. Ta lastnost je primerna za začetnike v svetu digitalne zrcalno-refleksne fotografije, saj omogoča samodejno ostrenje kot pri kompaktnih fotoaparatih, s prikazom motiva na zaslonu LCD.

www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji