Objavljeno: 3.7.2013 01:00

Canon EOS 70D

Canon ima novega člana priljubljene družine zrcalno-refleksnih fotoaparatov  EOS 70D. Namenjen je ambicioznim fotografskim zanesenjakom, prinaša pa popolnoma novo Canonovo slikovno tehnologijo ter ustvarjalne in brezžične novosti. EOS 70D ima novo tipalo APC-C CMOS z 20,2 milijoni pik, razvito in izdelano v Canonu.  

Gre za prvi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat na svetu s tehnologijo ostrenja Dual Pixel CMOS AF, ki zagotavlja hitro in natančno samodejno ostrenje tudi pri snemanju filmov Full HD ter hitro ostrenje pri slikanju v načinu predogleda žive slike (Live View mode). Uporabnikom omogoča narediti korak naprej v snemanju filmov, saj zagotavlja, da so subjekti v gibanju ves čas izostreni in da so učinki spreminjanja ostrine (globine polja) videti profesionalni.

Vgrajena tehnologija uporablja napredno arhitekturo CMOS z dvema fotodiodama, nameščenima v posamezni piki tipala, pri čemer lahko vsako bere posebej med ostrenjem, ali skupaj pri zajemu posnetka, pri tem pa ohranja maksimalno kakovost slike.

Skupaj s 14-bitnim procesorjem DIGIC 5+ in 19 križnimi točkami AF je EOS 70D sposoben zajeti kakovostne slike polne ločljivosti s hitrostjo do 7 posnetkov/sekundo, do 65 slik JPEG  ali 16 RAW v enem samem rafalu . Poleg tega nazivna vrednost ISO od 100 do 12800 fotografom omogoča slikanje pri šibki svetlobi in uporabo višjih hitrosti zaklopa z enako visoko kakovostjo fotografij.

Vgrajen ima 7,7 cm velik vrtljiv zaslon Clear View LCD II Touch z ločljivostjo 1.040.000 točk, ki je in je idealen za snemanje videa ali kadriranje iz nenavadnih ustvarjalnih položajev. Kapacitivni zaslon občutljiv na dotik namreč podpira različne večprstne kretnje, kot sta poteg ali ščipanje za povečanje slike. Tak način upravljanja je idealen za brskanje po menijih, spreminjanje nastavitev ali pregledovanje slik.

EOS 70D premore tudi vmesnik Wi-Fi, ki omogoča oddaljeno upravljanje fotoaparata (EOS Remote) ter deljenje fotografij. Fotografi lahko na daljavo uporabljajo celo način Live View, in s tem pregledujejo ter ocenjujejo fotografije. Novinec v družini EOS premore tudi številne ustvarjalne načine, začenši s podporo za tehniko HDR. V načinu večkratnih osvetlitev fotografi lahko združijo do devet različno osvetljenih posnetkov v enega samega, uporabljajo lahko tudi ustvarjalne filtre, ki spremenijo slog in videz fotografij.

Cena novinca, ki bo na voljo avgusta, znaša 1.100 evrov (telo brez objektivov), 1.250 evrov v kompletu z objektivom 18-55mm, oziroma 1.500 z objektivom 18-135mm.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 4.7.2013 | 08:30

To ste mal copy/paste-al promocijski tekst, a ne? :-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji