Objavljeno: 7.9.2009

Canon EOS 7D

Canon je okrepil svojo ponudbo digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov z novim modelom EOS 7D. Gre za model, ki združuje najboljše lastnosti in zadnje smernice za zahtevno amatersko in že skoraj profesionalno rabo. EOS 7D nudi tipalo z ločljivostjo 18 milijonov pik, največ novosti pa je pravzaprav na področju snemanja video posnetkov. Snemati zna namreč v polni HD ločljivosti (1920 x 1080 pik) in načinu 24p (po želji tudi 30p), ki je priljubljen v filmskem svetu. Izbiramo lahko med načini snemanja 4:3 in 16:9, poleg vgrajenega mikrofona pa lahko na fotoaparat priključimo tudi zunanjega.

Tudi sicer zna zajeti do osem slik v najvišji ločljivosti na sekundo, pri tem pa lahko računa na 19-točkovni sistem samodejnega ostrenja in na nov način meritev, ki so ga pri Canonu poimenovali iFCL (intelligent Focus, Color and Luminance). EOS 7D podpira območje ISO 100 - 6.400 (razširljivo do 12.800), za procesiranje slike pa skrbita kar dva procesorja DIGIC 4. Vgrajeno je tipalo tipa APS-C, ki je združljivo s širokim naborom objektivov Canon EF in EF-S, v pomoč pa je tudi kukalo s 100% pokritostjo ter 3-palčni zaslon z ločljivostjo 920.000 pik in zmožnostjo prikaza žive slike.

Canon je za nov fotoaparat pripravil tudi nekaj zanimivih dodatkov, med katerimi je modul WFT-E5A, s katerim lahko fotoaparat priključimo neposredno na omrežje Wi-Fi (802.11a-g), prek njega krmilimo sočasno sprožitev do desetih fotoaparatov, povrh vsega pa je združljiv z standardom DLNA, ki omogoča povezavo v živo z zdržljivimi odjemalci, recimo televizorji. V ZDA bo za EOS 7D potrebno odšteti 1.699 dolarjev, v kompletu z objektivom 28-135mm pa 1.899 dolarjev.

http://www.canon-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji