Objavljeno: 22.6.2000

Canon EOS D30

Canon je predstavil nov zmogljiv digitalni fotoaparat, ki združuje lastnosti in kakovost vrhunskih klasičnih fotoaparatov EOS z novo digitalno tehnologijo zajema slike. EOS D30 je obenem tudi najmanjši (15 × 10,5 × 7,5 cm) in najlažji (0,7 kg) enooki zrcalnorefleksni digitalni fotoaparat z izmenljivimi objektivi (EOS-EF) na tržišču. EOS D30 ima tipalo s 3,25 milijona za svetlobo občutljivimi elementi, izdelanimi v tehnologiji CMOS. Posebej za ta model so razvili novo vezje za obdelovanje podatkov in nov sistem filtrov RGB za čim bolj kakovosten zajem slike. Zajete slike imajo 36-bitno barvno globino (12 bitov na osnovno barvo), največja ločljivost slik pa znaša 2160 × 1440 pik. Slike so shranjene v zapisu JPEG ali brez stiskanja. Podpira zelo veliko občutljivost (do ISO 1600) in zaslonke od 1/4000 sekunde do 30 sekund.

Tako kakor drugi digitalni fotoaparati ima EOS D30 vgrajen zaslon LCD (1,8-palčni), na katerem lahko pregledujemo zajete slike in nastavljamo delovanje aparata. Kakor se za vrhunski izdelek spodobi, imamo namreč možnost ročne in samodejne nastavitve praktično vseh lastnosti in funkcij aparata, tako da je primeren tako za izkušene kakor za manj izkušene fotografe. Aparat pozna 11 načinov slikanja, 13 posebnih funkcij in še marsikaj drugega. Sposoben je zajeti do tri slike na sekundo pri največji ločljivosti, podatke pa shranjuje na karticah Compact Flash. Za prenos v računalnik ima vgrajen vmesnik USB. Vgrajen je tudi videovmesnik za prikaz slik na televizorju.

Načrtovalci so vse funkcije in dele izdelali tako, da so te čim bolj podobne delovanju navadnih aparatov EOS. Fotoaparat lahko uporablja vse objektive in dodatke, narejene za druge izdelke iz družine fotoaparatov EOS. Priložena je programska oprema, med katerimi sta gonilnik TWAIN in podpora za okolja Windows 95/98, NT in 2000 ter MacOS.

Cena novega fotoaparata je 3500 dolarjev, v prodaji pa bo jeseni.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji