Objavljeno: 23.7.2012

Canon EOS M - kakovost DSLR brez zrcal

Canon je predstavil prvega člana družine EOS, ki uporablja tehnologijo zajema fotografij brez zrcal. Canon EOS M nudi podobno kvaliteto slik in izmenljive objektive, kot pri večjih digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatih EOS, vendar v bistveno manjšem ohišju, kot smo vajeni doslej. Telo brez objektiva namreč meri le 10,9 x 6,6 x 3,2 cm in tehta 298 gramov.

EOS M premore tipalo APS-C s z 18 milijoni pik, obenem pa je prvi model, ki uporablja objektive EF-M. Predstavitev fotoaparata spremljata dva nova objektiva, "palačinka" EF-M 22mm f/2 STM in standardni zoom objektiv EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, poleg tega pa še nova kompaktna bliskavica Speedlite 90EX. Tistim, ki želijo s fotografijo doseči še večjo ustvarjalnost, EOS M omogoča uporabo širokega izbora Canonovih objektivov EF z novim nastavkom Mount Adapter EF-EOS M.

Za tako majhen fotoaparat je logično, da je namenjen predvsem zahtevnejšim potrošnikom. To se kaže tudi v dejstvu, da je ohišje na voljo v različnih barvah. Vgrajen je procesor DIGIC 5, fotoaparat pa podpira ISO razpon od 100 do 12.800 (razširljiv na 25.600).

Sistem ostrenja Hybrid AF podpira super hitro ter natančno samodejno ostrenje AF med fotografiranjem in snemanjem video posnetkov.

Na zadnji strani fotoaparata srečamo razmeroma malo tipk, saj ima EOS M na dotik občutljiv zaslon visoke ločljivosti Clear View LCD II Touch velikosti 7,7 cm. Za manj izkušene so vgradili način prepoznavanja prizora (Scene Intelligent Auto), tako da je potrebno misliti le na pravi trenutek za pritisk sprožilca. EOS M seveda podpira tudi snemanje video posnetkov v polni ločljivosti, s funkcijo Video Snapshot pa omogoča še preprosto rezanje posnetkov v samem fotoaparatu.

Fotoaparat, ki bo tekmoval z modeli, kot so Olympus E-M5, Samsung NX in Nikon 1, bo na voljo septembra, cena pa bo 849 evrov v kompletu z objektivom 18-55 oziroma 1.049 evrov z objektivoma 18-55 in 22mm. Za lastnike objektivov EF bo najbrž zanimiv komplet z objektivom 22mm in adapterjem za standardne objektive EF, kjer bo komplet stal 979 evrov.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji