Objavljeno: 13.5.2010

Canon IXUS 300 HS

Canon je predstavil nov digitalni fotoaparat IXUS 300 HS, ki sodi v razred premisjkih kompaktnih modelov. IXUS 300 HS je prvi model z novim Canonovim sistemom HS, ki združuje visoko občutljivo tipalo CMOS z 10 milijoni točk in hiter procesor DIGIC 4 za izboljšano delovanje v šibkih svetlobnih razmerah in pri višjih hitrostih slikanja.

Sistem HS omogoča, da tipalo zajema slike s hitrostjo 3,7 posnetka na sekundo pri ločljivosti 10 milijonov točk. Hitrost se poveča na 8,4 posnetka na sekundo pri 2,5 milijona točk v načinu High Speed Burst. V načinu Low Light fotoaparat omogoča ISO 6400, fotografije pa zajema v ločljivosti 2,5 milijona točk.

Objektiv z visoko svetlobno jakostjo f/2.0, s širokim kotom goriščnice 28 mm in 3,8-kratnim zumom omogoča uporabo višjih hitrosti zaklopa, subjekte pa ustvarjalno loči od ozadja s prijetno zameglitvijo. Za ta razred fotoaparatov je netipična novost vrsta ročnih nastavitev, ki ponuja višjo raven umetniškega izražanja in uporabnikom omogoča raziskovanje ter razvoj fotografskih veščin. Z uporabo napredne tehnologije zamikanja leč IS je mogoče fotografirati s samo osmino svetlobe, ki bi jo sicer potreboval fotoaparat brez stabilizatorja.

Tehnologija Smart Auto z zaznavanjem motiva zagotavlja najboljše rezultate v vseh pogojih, saj inteligentno prepozna sceno in izbere ustrezne nastavitve na podlagi 22 spremenljivk. Smart Flash Exposure nadzira moč bliskavice glede na pogoje slikanja, zato so posnetki vedno ustrezno osvetljeni. Tako kot večina novejših fotoaparatov tudi IXUS 300 HS nudi možnost snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti 720p, premore pa tudi izhod HDMI. Podprt je tudi način Super Slow Motion Movie, ki omogoča ustvarjanje video posnetkov 240 slikami na sekundo.

http://www.canon.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji