Objavljeno: 22.8.2012

Canonov superzumski par

Canon je predstavil dva nova fotoaparata srednjega potrošniškega razreda, ki so odlikujeta še posebej po zelo veliki povečavi (zum), ki jo nudita vgrajena objektiva. PowerShot SX500 IS je zdaj najmanjši digitalni fotoaparat, ki nudi kar 30-kratno povečavo. Kdor pa je zadovoljen z manjšim, 16-kratnim zumom in seveda ustrezno nižjo ceno, bo lahko posegel po modelu PowerShot SX160 IS, ki ima veliko skupnega z večjim modelom SX500 IS.

Canon PowerShot SX500 IS.

Oba modela odlikuje tipalo s 16 milijoni točk, vse skupaj pa procesira Canonov procesor DIGIC 4. Da bi se motivu lahko še dodatno približali, Canonova tehnologija ZoomPlus poveča domet objektiva pri obeh modelih ter tako ustvari 60-kratno povečavo na PowerShotu SX500 IS in 32-kratno povečavo na PowerShotu SX160 IS. PowerShot SX500 IS s funkcijo podpore približevanju (Zoom Framing Assist) pomaga pri uporabi največje goriščnice, saj s pritiskom na gumb oddalji prizor in omogoča postavitev subjekta, ko gumb spustimo, prizor znova poveča.

Jasne in ostre posnetke na celotnem razponu goriščnice zagotavlja Canonov napreden sistem optične stabilizacije slike in tehnologija Intelligent IS. Slednja samodejno izbere pravilen način stabilizacije slike na podlagi sedmih različnih parametrov ter stabilizacijo prilagodi subjektu in načinu fotografiranja.

Način Smart Auto z naprednim prepoznavanjem 32 različnih vrst prizorov analizira prizor in samodejno spremeni nastavitve fotoaparata za zajem posnetkov. Fotoaparata je možno preklopiti tudi na popolnoma ročni nadzor, vključno z zaklopom in zaslonko. Za ustvarjalce so na voljo novi filtri, ki v trenutku spremenijo sliko ali video z enim od šestih različnih učinkov.

Dodamo lahko denimo novo perspektivo z učinkom ribjega očesa ali ustvarimo retro posnetek z uporabo učinka otroškega fotoaparata. Namenski gumb za vklop snemanja omogoča takojšen preklop s fotografiranja na snemanje (720p), priključek HDMI pa omogoča ogled video posnetkov na televizorju. Cene v Evropi se gibljejo med 189 evrov za PowerShot SX160 IS in 319 evri za SX500 IS.

Canon PowerShot SX160 IS.

http://www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji