Objavljeno: 26.8.2010

Canonove novosti

Canon je danes predstavil nov aparat, namenjen zahtevnejšim amaterjem – model EOS 60D. Gre seveda za naslednika modela 50D, čeprav je že na videz nekam manjši. Razlog je nedavna splavitev modela 7D, ki je naprednejši aparat in višje kotira na Canonovi cenovni in zmogljivostni lestvici. Tako je na novo oblikovano tudi ohišje, ki je sedaj malo manjše kot pri predhodniku, v uporabi pa je tudi več plastike. Novost pa je tudi uporaba SD kartic namesto CF (podpira tudi nove kartice tipa SDXC).

Novost je vrteči zaslon LCD, kakršnega poznamo pri modelih serije G. Njegova diagonala meri tri palce, ločljivost pa je visokih 1040 tisoč pik. Tipalo je enako kot pri cenejšem EOS 550D, premore torej 18 milijonov pik. Ostrenje je enako kot pri predhodniku, torej modelu 50D. Aparat pa je dobil tudi sposobnost zajema videa, in sicer pri visoki ločljivosti HD.

Poleg aparata pa so predstavili tudi nekaj novih objektivov, ki pa vsi po vrsti sodijo v njihov profesionalni razred, preprosto poimenovan 'L'. Povsem nov je objektiv 'ribje oko', EF 8-15mm f/4L Fisheye USM, ostali pa so trije tele objektivi, ki so pravzaprav le prenovljeni. Po novem so tako prilagojeni tipalom visokih ločljivosti, kakršnega ima aparat 60D.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji