Objavljeno: 3.8.2003

Canvas 9

Nova različica programa Canvas prinaša napredna orodja, ki združujejo funkcije risarskih, slikarskih in tehničnih programov. Canvas 9 je hkrati prva novost, odkar je družbo Deneba prevzelo podjetje ACD Systems, znano po grafičnih prikazovalnikih. Orodje prinaša zelo visoko natančnost, ki je potrebna v tehničnih in znanstvenih aplikacijah, skupno pa vsebuje čez 100 pomembnih novosti. Program je odslej na voljo v treh različicah in sicer v splošni Canvas 9 Professional Edition, različici za znanstvene inlustracije Canvas 9 Scientific Imaging Edition in različici za podporo geografskim informacijskim sistemom Canvas 9 GIS Mapping Edition.

Vse tri različice vsebujejo skupni nabor orodij, ki nudijo lastnosti risarskih, slikarskih, DTP, spletnih in predstavitvenih programov. Avtorji so prenovili uporabniški vmesnik, ki se sproti prilagaja specifičnim orodjem, s tem pa omogoča večjo preglednost in hitrost dela. Poleg nove orodjarne Smart Toolbox je pomembna novost statusna vrstica Properties Bar, ki omogoča hiter vpogled v lastnosti in nastavitve posameznih predmetov. Na strani slikarskih orodij je vgrajena podpora za večjo barvno globino, program vsebuje nove učinke in filtre, poleg tega pa omogoča tudi izdelavo animacij.

Za tehnične dokumente je na voljo nov sistem za kotiranje, ki je povsem prilagodljiv, novo pa je tudi orodje za parametrično risanje s pomočjo matematičnih formul. Program vsebuje tudi cel niz simbolov in gradnikov, ki lahko pospešijo izdelavo tehničnih skic. Za natančnost skrbi nova 64-bitna natančnost, program pa podpira cel kup novih zapisov, med drugim izvoz v datoteke PDF, AVI, SVG, HTML in Flash. Program deluje v okoljih Windows in MacOS, stane pa od 400 dolarjev (Professional Edition) do 600 dolarjev (ostali dve različici).

http://www.canvas9.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji