Oglasno sporočilo
Objavljeno: 3.4.2023

Če vas skrbijo izsiljevalski virusi, ima Sophos pravi odgovor

Večina kibernetskih napadov na slovenska podjetja je dokaz, da lahko spletni zlikovci s svojim napadom delno ali popolno ohromijo njihovo delovanje in da so za napadalce zanimiva tudi slovenska podjetja. Res pomembna je zato odločitev o uporabi kakovostne in napredne protivirusne zaščite ter najemu izurjenih strokovnjakov, ki take vrste napadov pravočasno zaznajo in preprečijo.

SOPHOS MDR

Podjetja po svetu in tudi v Sloveniji se soočajo s pomanjkanjem računalniških varnostnih strokovnjakov in učinkovitih orodij za stalno 24/7 zaznavanje računalniških groženj na vseh napravah v podjetju. Na trgu je veliko orodij, ki podjetjem obljubljajo enostaven nadzor, vendar se ponavadi zgodi, da ta orodja generirajo veliko množico dogodkov in zato se zlahka spregleda resnično nevarne. Izkušnje tudi kažejo, da za varnost podjetja nista dovolj cenovno ugodna protivirusna zaščita in usmerjevalnik prometa, ki na papirju sicer ponujata veliko, v praksi pa ne zagotavljata zaščite pred najnovejšimi grožnjami in tudi nista povezana ter tako ne nudita t. i. sinhronizirane varnosti (tehnologija Sophos Synchronized Security).

Podjetje Sophos je že desetletja v samem vrhu protivirusne programske opreme za podjetja in tudi drugih produktov, ki podjetjem zagotavljajo računalniško varnost. Vsa dolgoletna znanja in izkušnje vrhunskih varnostnih strokovnjakov z vsega sveta je Sophos združil v svojo novo storitev, ki zagotavlja vsem podjetjem vseh velikosti učinkovito zaznavanje in preprečevanje izsiljevalskih napadov – Sophos MDR.

Vsa dolgoletna znanja in izkušnje vrhunskih varnostnih strokovnjakov iz vsega sveta je Sophos združil v svojo novo storitev, ki zagotavlja podjetjem vseh velikosti učinkovito zaznavanje in preprečevanje izsiljevalskih napadov – Sophos MDR.

Storitev Sophos MDR (Managed Detection and Response) nudi podjetjem možnost stalnega iskanja računalniških groženj, njihovega odkrivanja in odzivanja nanje, ki jih izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos, in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. V primeru odkritih računalniških groženj Sophos takoj obvesti podjetje ter nato z njegovim dovoljenjem izvaja usmerjene ukrepe nevtraliziranja, tudi najbolj prikritih in sofisticiranih napadov. Podjetja se lahko tudi strinjajo s takojšnim blokiranjem in z odstranitvijo grožnje brez njihove prisotnosti. Po vsakem posredovanju nato dobijo tudi forenzično poročilo o mestu vdora z natančno grafično predstavitvijo poteka okužbe.

Storitev Sophos MDR je zasnovana na produktu Sophos Intercept X Advanced with XDR (eXtended Detection and Response) in združuje tako človeško strokovno analizo kot tudi napredne tehnologije strojnega učenja za še hitrejše odkrivanje groženj. Sophos MDR je zato najboljša mogoča zaščita za podjetja, ki se zavedajo nujnosti dobre računalniške zaščite, vendar nimajo specializiranih varnostnih strokovnjakov ali pa ne morejo zagotoviti neprekinjenega nadzora računalniške varnosti podjetju vse dni v letu.

Sophos MDR storitev dokazuje svojo odličnost z rastjo števila svojih kupcev, saj ji zaupa že več kot 15.000 podjetij, kar jo postavlja na prvo mesto med MDR-storitvami na svetu.

Več informacij na www.sophos.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji