Objavljeno: 6.3.2009

CeBIT 2009: PC s porabo 0 W

Čeprav se naslov sliši nekoliko utopično, pa slednje velja za najnovejši osebni računalnik proizvajalca Fujitsu Siemens. Seveda računalnik nično porabo dosega le v stanju mirovanja oziroma izklopa (kjer ostali še vedno pridno skrbijo za višanje računa za elektriko).

Pravzaprav ima Fujitsu Siemens kar dva najvarčnejša modela - ESPRIMO E7935 0-Watt in ESPRIMO P7935 0-Watt. Za najnovejšo zeleno inovacijo velja, da ni varčna le ko miruje, temveč tudi, ko dela. Nova Esprima, ki temeljita na Intelovih sistemskih naborih in procesorjih, sta sposobna avtomatsko vklopiti »0-vatno« stanje pripravljenosti, ne da bi ju bilo potrebno mehansko izklopiti ali celo izklopiti iz omrežja. Če je potrebno računalnik upravljati izven običajnega delovnega časa (denimo za nameščanje posodobitev), ima administrator možnost določiti časovni termin, v katerem se računalnik samodejno vklopi in čaka na posodobitve. Ko se časovni termin zaključi, računalnik samodejno preide v ultra varčno stanje pripravljenosti. Uporabnik lahko ponovno vključi računalnik z običajnim gumbom za vklop na sprednji strani računalnika.

Fujitsu Siemens je eden osrednjih razstavljalcev varčnih rešitev na CeBITu, kjer so zelenim IT rešitvam organizatorji namenili celo halo (hala 8, Green IT World).

www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji