Objavljeno: 5.3.2009

CeBIT 2009: Zanesljiva energija

Tokrat ne bo govora še o eni izmed zelenih tem. Sprehod med razstavljalci strojne opreme je pritegnil naše poglede tudi na vroče napajalne rešitve.

Proizvajalci namreč meje potiskajo vse višje in tako imajo računalniški zanesenjaki danes na voljo napajalne rešitve, ki zagotavljajo do 1.250 W moči. Če bi radi poganjali 4 grafične kartice, ali pa za vsak primer ...

Tudi sicer so napajalniki v zadnjih letih naredili velik preskok, ne le po močeh, ki jih zagotavljajo, temveč tudi po dvigu učinkovitosti in danes med bolj renomiranimi proizvajalci le stežka najdemo modele, ki ne bi imeli vsaj 80-odstotnega izkoristka, boljši se kitijo z oznakami 85+, najboljši pa celo 88+. Da gre zasnova v smer modularnosti je seveda jasno, vendar nas proizvajalci pomirjajo, da še ne bo kmalu prišel dan, ko bi bilo treba napajalne kable kupiti posebej in ti ne bi bili priloženi napajalniku. Igričarji, ki uporabljajo večjedrne grafične kartice vedo, da jim kilovatni napajalniki zagotavljajo miren spanec, na vidiku pa so tudi že 1,5 kilovatni modeli.

www.cebit.de

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji