Objavljeno: 15.3.2007

CeBit odprl vrata

V nemškem Hannovru odpira vrata največji evropski računalniški in telekomunikacijski sejem CeBit, ki bo v sedmih dneh obiskovalcem razkazal najnovejše dosežke na področju visoke tehnologije, številne pa bodo tudi spremne dejavnosti. Skupno se bo na sejmu predstavilo 6.059 podjetij iz celega sveta, od tega dobra tretjina iz Nemčije, opaziti pa je moč velik porast podjetij, ki prihaja iz vzhodne Evrope. Poljska bo imela dvakrat več predstavnikov, Rusija 70% več kot pred letom dni, najštevilčnejša pa bo delegacija iz Azije na čelu z več kot 600 podjetij iz Tajvana. CeBit skušal nekoliko manjše zanimanje za sejem nadoknaditi s številnimi obsejemskih dejavnostih, med katere sodi tudi čez 1.000 konferenc, seminarjev, predstavitev in drugih dogodkov. Opazen je zlasti CEO Summit, dogodek namenjen direktorjem.

Poleg številnih novosti naj bi letošnji sejem imel tudi nekatere tematske sklope, s katerimi želijo poudariti razvoj na posameznih področjih sodobnih tehnologij. Ena takih tem je področje geografskih informacijskih sistemov, specifično zlasti navigacije s pomočjo GPS, predvsem pa bo v ospredju evropski projekt Galileo, pod katerim nastaja konkurenčen satelitski navigacijski sistem. Razstavljavci bodo predvsem prikazali nove načine rabe navigacijske tehnologije na področjih, kjer doslej to ni bilo običajno.

Drugo veliko področje v ospredju bo varnost, specifično pa biometrični sistemi za identifakacijo uporabnikov, pa tudi zaščito digitalnih identitet in avtorizacij. Precej novosti bo na področju internetne televizije, ki povsod v Evropi dobiva nov zamah. Na ožje računalniškem področju je moč pričakovati prihod nekaterih novih tehnologij v širši množici izdelkov, kar predvsem velja za optične nosilce HD-DVD in Blu-ray, ki bodo že od letošnjega leta dalje sestavni del novih prenosnikov in namiznih računalnikov.

http://www.cebit.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji