Objavljeno: 27.3.2011

Čez tri leta bo 39% malih podjetij v oblakih

Microsoft je objavil rezultate raziskave o prihodnosti uporabe storitev v oblaku, ki so jo opravili v sodelovanju z družbo Edge Strategies. Glavna ugotovitev raziskave je napoved, da bo v roku treh let 39% podjetij, ki sodijo v segment SMB (nekako do 250 zaposlenih), uporabljalo eno ali več storitev v računalniškem oblaku. To je 34% več kot danes (ocena je 29%), število uporabljenih storitev pa naj bi se v tem obdobju podvojilo.

Raziskava, v katero so za mnenje povprašali kar 3.258 malih podjetij je še pokazala, da je kljub nasprotnim pričakovanjem lokalna podpora ključni dejavnik za uporabo storitev v oblaku. Kar 82% vprašanih meni, da se bodo raje odločili za storitev v oblaku z lokalno dosegljivo podporo. Zanimiva je tudi ugotovitev, da bo čez 3 leta okoli 43% računalniškega časa porabljenega za plačljive storitve, le 28% s plačljivimi storitvami, ki so na lokalni opremi in preostalih 29% z brezplačnimi storitvami.

V tem času naj bi povprečno malo podjetje uporabljalo 3,3 storitve v oblaku, kar je precej več kot današnji dve. Število storitev tudi narašča z velikostjo podjetja - 56% tistih, ki imajo danes med 51 in 250 uporabniki naj bi uporabljalo že v povprečju 3,7 storitev v oblaku. Med storitvami, ki so najbolj pogosto omenjene s strani malih podjetij so elektronska pošta, rešitve za skupinsko sodelovanje ter hrambo oziroma varnostne kopije dokumentov.

http://www.microsoft.com

http://www.edgestrategies.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji