Objavljeno: 28.5.2002

Check Point tudi v malih in srednjih podjetjih

Check Point, ki je kot varnostno podjetje že od nekdaj izredno dobro zastopano v velikih podjetjih in ponudnikih dostopa interneta, se je usmeril tudi na manjša in srednja podjetja, ki se vse bolj zavedajo pomena varnosti.

SecurePlatform Media Pack je CD-ROM, ki vsebuje vse potrebno, da administrator v manjšem ali srednjem podjetju namesti požarni zid Firewall-1 in sistem za navidezna omrežja VPN-1. CD-ROM je zagonski, kar pomeni, da uporabnik potrebuje le osebni računalnik s pogonom CD-ROM, in najmanj 64 MB pomnilnika, čeravno nekateri deli paketa zahtevajo tudi do 512 MB pomnilnika.

V osnovi gre za prilagojeno različico Linuxa, na kateri se zaženeta omenjena programa, vse pa je urejeno tako, da uporabnik Linuxa skoraj ne vidi. Check Point se zaveda, da se veliko upraviteljev v manjših podjetij tega operacijskega sistema boji, zato so se ga odločili >>skriti<<. Priloženi Linux je sicer osiromašen, saj so mu odvzeli vse dele, ki nimajo zveze z osnovnim delovanjem in varnostjo ter ga s tem po besedah proizvajalca naredili še bolj varnega.

http://www.checkpoint.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji